Miroslav Slaboshpitsky: The Tribe (2014)

Nov 15, 2017 @ 7:00 pm  —  Nov 15, 2017 @ 10:00pm

?“Nem kell felirat. Nem kell tolmács”? November 15-én szerdán, nézd meg nálunk 2014 egyik legfurcsább és legfalkavaróbb filmjét, A törzset!

Ukrán film – vége a kacarászásnak, ez nem szívderítő történet, enyhén szólva. Valahol nagyon Kelet-Európában napjainkban, ami ijesztően olyan, mintha elképzelnéd, milyen lehet koszlott romok és mocsok között kamasznak lenni a legeldugottabb város legnyomorultabb intézetében, mondjuk ezerkilencszázötvenben. Ahol romosak és penészesek a falak, reménytelenül elveszett az illúzió és a Legyek ura, meg az Iskola a határon rózsaszín tündérmese csupán. Kegyetlen, felkavaró és felejthetetlen

—-

A Dr. Kotász! Dr. Kotász! filmklubban olyan zseniális alkotásokat nézünk meg, amik elgondolkoztatnak, vagy éppen megindítanak – minden tematikus szándék nélkül – az egyetlen szempont, hogy valódi érték legyen! A műfaj mindegy. Egy film ugyanis történetesen nem attól jó vagy rossz, hogy elvont dráma vagy éppen horror. (mint az köztudott)

Utána pedig beszélgetünk. Okosakat, hülyeségeket, hosszan, zavarosan, vidáman, dühösen, egyetértve vagy éppen gúnyosan heherészve.

Legalábbis ez a terv.