Miroslav Slaboshpitsky: The Tribe (2014)

Nov 15, 2017 @ 7:00 pm  —  Nov 15, 2017 @ 10:00pm

🎥“Nem kell felirat. Nem kell tolmács”🎥 November 15-én szerdán, nézd meg nálunk 2014 egyik legfurcsább és legfalkavaróbb filmjét, A törzset!

Ukrán film – vége a kacarászásnak, ez nem szívderítő történet, enyhén szólva. Valahol nagyon Kelet-Európában napjainkban, ami ijesztően olyan, mintha elképzelnéd, milyen lehet koszlott romok és mocsok között kamasznak lenni a legeldugottabb város legnyomorultabb intézetében, mondjuk ezerkilencszázötvenben. Ahol romosak és penészesek a falak, reménytelenül elveszett az illúzió és a Legyek ura, meg az Iskola a határon rózsaszín tündérmese csupán. Kegyetlen, felkavaró és felejthetetlen

—-

A Dr. Kotász! Dr. Kotász! filmklubban olyan zseniális alkotásokat nĂ©zĂĽnk meg, amik elgondolkoztatnak, vagy Ă©ppen megindĂ­tanak – minden tematikus szándĂ©k nĂ©lkĂĽl – az egyetlen szempont, hogy valĂłdi Ă©rtĂ©k legyen! A műfaj mindegy. Egy film ugyanis törtĂ©netesen nem attĂłl jĂł vagy rossz, hogy elvont dráma vagy Ă©ppen horror. (mint az köztudott)

Utána pedig beszélgetünk. Okosakat, hülyeségeket, hosszan, zavarosan, vidáman, dühösen, egyetértve vagy éppen gúnyosan heherészve.

Legalábbis ez a terv.