Click here for the English version of the “Support us!” page!

Ismét támadás alá vonta a Józsefvárosi Önkormányzat az Aurórát. Volt már drograzzia, lebontatták a kertet, bepereltek minket a bérleti szerződésünkre hivatkozva, sőt, még vételi ajánlatot is tettek a házra a tulajdonosnál. Az új front: az Auróra kioszk (pult) ezentúl 22:00 után nem lehet nyitva. A fellebbezést a döntés ellen rögtön beadtuk, a tárgyalás azonban csak március 14-én lesz, az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérésünket pedig elutasították, így életbe is lépett az új szabály. Aggodalomra természetesen mindig van ok, de nem hagyjuk magunk!

A HÁZ NYITVA MARAD AHOGY EDDIG IS, EGYETLEN PROGRAM SEM MARAD EL.

A pult 10 utáni bezáratása azonban hatalmas bevételkiesést jelent nekünk, ami az egész Auróra fennmaradását veszélyezteti, így minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megoldást találjunk a problémára. A jövőben a 22:00 utáni bulikban az Auróra Klub pártoló tagjai becsületkasszás alapon tudnak majd sört szerezni a házban, emellett pedig több felületen is tudtok majd ADOMÁNYOZNI azért, hogy fennmaradjon Budapest egyik legutolsó nyíltan ellenzéki helye!

Amivel segítheted az Auróra fennmaradását:

  • gyere minél többet 22:00 előtt az Aurórába, van ebédmenü, finom kávé és szuper programok
  • adományozz PayPalon keresztül 
  • utalj pénzt a számlánkra: 10918001-00000051-62860006 Marom Klub Egyesület; közlemény: auróra
  • dobj a pultnál található adománygyűjtő dobozba, ha nálunk jársz
  • bérelj nálunk termet támogatói áron

Minden támogatást és biztatást nagyon köszönünk!

Mit támogatsz az adományoddal?

Az Auróra Közösségi Házat, amely az elmúlt években több száz civil szervezetnek adott otthont, láthatósági felületet és infrastruktúrát. Ez a projekt lehetővé teszi rengeteg társadalmi munkát végző embernek, hogy egy barátságos közösségben, infrastrukturálisan felszerelt épületben végezhesse munkáját, amihez az Auróra önkénteseitől és dolgozóitól aktív segítséget is kaphat. Az Auróra a budapesti kortárs kulturális élet egyik legfontosabb központja és több ezer fiatal társadalmi aktivizmusának, kikapcsolódásának és kulturális életének helyszíne.

Számos szervezet működik az Auróra falain belül. A Láthatatlan Tanoda VIII. kerületi nehéz sorsú gyerekeket oktat és mentorál. A Közélet Iskolája elnyomott emberek érdekérvényesítését segíti és politikai oktatást végez az aktív állampolgárságért, az Utcáról Lakásba egyesület több más projektje mellett a helyi hajléktalanság leküzdéséért, és a hajléktalan emberek érdekérvényesítéséért küzd. A Roma Sajtó Központ a magyar cigányság híreit juttatja el a a nagy szerkesztőségekbe és érzékenyítési kampányokat futtat. A Budapest Pride az LMBTQ emberek azonos lehetőségeiért és jogaiért küzd, az Alternatíva Alapítvány a kerületben élő drogfüggők és prostituáltak ártalomcsökkentésével, tájékoztatásával és betegségszűrésével foglalkozik, a Pneuma Szöv. pedig a legfontosabb és legakutálisabb társadalmi problémákra világít rá a köztéri színház és a művészet erejével. A Dor Hadas Budapest zsidó vallási és kulturális porgramokat, valamint egy inkluzív és befogadó közösséget szervez, a Marom Budapest zsidó ifjúsági szervezet pedig az Auróra mint koncepció és projekt kidolgozója és elindítója valamint a Bánkitó Fesztivál és a Negyed7Negyed8 Fesztivál szervezője A felsoroltakon kívül rengeteg helyi kezdeményezésnek, civil szervezetnek, zenekarnak, színházi társulatnak adunk helyet napi szinten. A felsoroltakon kívül rengeteg helyi kezdeményezésnek, civil szervezetnek, zenekarnak, színházi társulatnak adunk helyet napi szinten.

Kérjük, jelenléteddel, adományoddal támogasd az Aurórát, hogy továbbra is meg tudjuk rendezni azokat a társadalmilag fontos programokat, melyeknek máshol nem volna helyük.

Ha átutalással szeretnéd támogatni az Aurórát, az alábbi számlaszámra utalva tudod ezt megtenni. A közleménybe írd be, hogy Auróra.

Marom Klub Egyesület
10918001-00000051-62860006

A Donate gombra kattintva egyszeri összeget tudsz az Auróra Közösségi Háznak küldeni.


A Subscribe gombra havi összeget küldhetsz az Aurórának, ezzel segítve a hosszútávú fenntartását!