Click here for the English version of the “Support us!” page!

Görgess az oldal aljára a támogatási lehetőségekhez!

Az Auróra továbbra is működik

Az önkormányzat jogsértő határozatai ellen minden lehetséges jogi eszközzel élni fogunk, fellebezést adunk be, és bírósági keresetet is benyújtunk. Az Auróra közösségi házként továbbra is működni fog, megtartjuk programjainkat, mert fontosnak tartjuk azok üzenetét.

Az Auróra engedélyeinek visszavonásával a ház bevételének 80 százalékát jelentő vendéglátást tették tönkre. Ezért arra kérünk mindenkit, aki egyetért céljainkkal és tevékenységünkkel, hogy támogasson minket!

Mit is finanszírozol, ha minket támogatsz?

Az #AuróraCivilHUB-ot, amely az elmúlt években több száz civil szervezetnek adott otthont, láthatósági felületet és infrastruktúrát. Ez a projekt lehetővé teszi rengeteg társadalmi munkát végző embernek, hogy egy barátságos közösségben, infrastrukturálisan felszerelt épületben végezhesse munkáját, amihez az Auróra önkénteseitől és dolgozóitól aktív segítséget is kaphat. Az Auróra a budapesti kortárs kulturális élet egyik legfontosabb központja és több ezer fiatal társadalmi aktivizmusának, kikapcsolódásának és kulturális életének helyszíne.

Számos szervezet működik az Auróra falain belül. A Láthatatlan Tanoda VIII. kerületi nehéz sorsú gyerekeket oktat és mentorál. A Közélet Iskolája elnyomott emberek érdekérvényesítését segíti és politikai oktatást végez az aktív állampolgárságért, az Utcáról Lakásba egyesület több más projektje mellett a helyi hajléktalanság leküzdéséért, és a hajléktalan emberek érdekérvényesítéséért küzd. A Roma Sajtó Központ a magyar cigányság híreit juttatja el a a nagy szerkesztőségekbe és érzékenyítési kampányokat futtat. A Budapest Pride az LMBTQ emberek azonos lehetőségeiért és jogaiért küzd, az Alternatíva Alapítvány a kerületben élő drogfüggők és prostituáltak ártalomcsökkentésével, tájékoztatásával és betegségszűrésével foglalkozik, a Pneuma Szöv. pedig a legfontosabb és legakutálisabb társadalmi problémákra világít rá a köztéri színház és a művészet erejével. A Dor Hadas Budapest zsidó vallási és kulturális porgramokat, valamint egy inkluzív és befogadó közösséget szervez, a Marom Budapest zsidó ifjúsági szervezet pedig az Auróra mint koncepció és projekt kidolgozója és elindítója valamint a Bánkitó Fesztivál és a Negyed7Negyed8 Fesztivál szervezője A felsoroltakon kívül rengeteg helyi kezdeményezésnek, civil szervezetnek, zenekarnak, színházi társulatnak adunk helyet napi szinten. A felsoroltakon kívül rengeteg helyi kezdeményezésnek, civil szervezetnek, zenekarnak, színházi társulatnak adunk helyet napi szinten.

Kérjük, jelenléteddel, adományoddal támogasd az Aurórát, hogy továbbra is meg tudjuk rendezni azokat a társadalmilag fontos programokat, melyeknek máshol nem volna helyük.

Ha átutalással szeretnéd támogatni az Aurórát, az alábbi számlaszámra utalva tudod ezt megtenni. A közleménybe írd be, hogy Auróra.

Marom Klub Egyesület
10918001-00000051-62860006

A Donate gombra kattintva egyszeri összeget tudsz az Auróra Közösségi Háznak küldeni. Ha nincs
A Subscribe gombra havi összeget küldhetsz az Aurórának, ezzel segítve a hosszútávú fenntartását!
Az adjukössze.hu oldalon is tudtok támogatást küldeni az Aurórának: https://www.adjukossze.hu/projekt/projektadatlap/604