Teremtsünk új rítusokat!

A krízisek uralta világban egyre inkább szembesülünk azzal, hogy már semmi sem lesz olyan, mint amilyennek a szüleink ígérték: el kell szakadnunk a beváltnak mondott életstratégiáktól, és új utakat kell keresnünk. Ehhez mindennél nagyobb szükségünk van jól működő közösségekre. 

Az utóbbi években nagyon eltolódott az online térbe a közéleti diskurzus, facebook kommentekben folytatunk le tök fontos vitákat, az arc- és következmények nélküliség pedig sokszor ítélkezésbe és elutasításba fullasztja az érvelést. A következő szezon beszélgetései során ezért megpróbáljuk megérteni az eltérő gondolatok hátterét, és jobban megismerni egymást, hogy megértsük egymás gondolatait, és közösen keressük a válaszokat a jövő kihívásaira.

Idei legfőbb vállalásunk, hogy megnyissuk a teret egymás között, és platformot teremtsünk a személyes beszélgetésekhez olyan “ADHD-barát” eseményeken keresztül, amiben mindannyian jól érezzük magunkat. Olyan programformákkal fogunk kísérletezni, amik lebontogatják a hagyományos hierarchiákat előadók és hallgatóság között, horizontálisabb irányba mozdulnak a frontális elrendezéstől, illetve a létező csoportoknál bevált módszertanokból fogunk jógyakorlatokat kölcsönözni az események facilitációjához.    

Célunk, hogy erős és reziliens közösségeket építsünk, szövetségeket kössünk, közös értékek mentén feltérképezzük az utakat és a határokat. Olyan kereteket teremtsünk, ahol belekezdhetünk azokba a beszélgetésekbe is, amikbe eddig még nem kezdtünk bele. Akár azért, mert ijesztő a válaszok hiánya, akár tabuk terhelik a témát, mert kényelmesebb a tagadás, vagy csak eddig nem kerültek sorra. Hosszan tervezgettünk már házon belül, most kinyitjuk a közös gondolkozást először az új önkéntesek, majd pedig az események résztvevői felé. Tartsatok velünk, teremtsünk új rítusokat!  


Legyél része az Auróra közösségének!

Önkéntes Jelentkezés 2023/24

Idén szeptemberben is elindítjuk az önkéntes programunkat. Ezúttal két nagyobb terület közül lehet választani, amik kölcsönösen erősítve egymást az idei célkitűzéseinket segítik, ezekről lentebb olvashattok részletesebben. 

Programszervező és kommunikációs csapattagokat keresünk: 

  • eseményeink tervezésében, szervezésében és lebonyolításában vehettek részt, 
  • segíthettek a vizuális és tartalmi kommunikáció kialakításában, vagy otthonosabbá és befogadóbbá varázsolni a tereinket, 

miközben belátást nyertek egy alulról szerveződő közösségi ház működésébe.

Az Auróra önkéntesei a most induló és júliusig tartó következő szezon alatt:

  • hozzájárulnak a ház részvételi alapú működéséhez
  • programokat-, közösséget vagy közönséget szerveznek
  • hasznos tapasztalatokat szereznek az általuk választott területeken
  • megismerhetik civil szervezetek munkáját, működését
  • vagy független kulturális és alkotó közösségeket
  • networkot építenek
  • szakmai gyakorlatot tölthetnek el nálunk
  • ingyen látogathatják minden programunkat

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 21. csütörtök éjfél

JELENTKEZÉS: Töltsd ki a formot lent vagy ezen a linken legkésőbb szept. 21-ig, de inkább minél hamarabb!

Az jelentkezéssel és az önkéntesprogrammal kapcsolatos kérdéseket a kozosseg@auroraonline.hu címre várjuk, illetve kövessétek a facebook eseményben is a posztokat.