MI AZ AURÓRA?

Az Auróra moduláris bútoraiból bármit fel lehet építeni: baráti összejöveteleket, kulturális programokat, szimfonikus zenekarokat, játszóteret, szociális érzékenységet, fából vaskarikát és becsületkasszát. Tényleg. Bármit. Moduláris!

Az Aurórát társadalmi vállalkozásként hoztuk létre, azzal a céllal, hogy egy nyitott közösségben összekapcsoljuk a kulturális programokat, a civil és aktivista szervezetek munkáját, a közösségépítést és a szórakozást. Működésünk célja, hogy stabil bázist alakítsunk ki, ahol szociális- vagy kulturális terülteken működő emberek, csoportok és non-profit szervezetek találkozhatnak, megoszthatják ötleteiket és új együttműködéseket valósíthatnak meg közösen.

MAROM KLUB EGYESÜLET

A Marom Klub Egyesület projektjeként jött létre Auróra Civil Központ és a Bánkitó Fesztivál.

A szervezet zsidó ifjúsági kulturális szervezetként 1999-ben kezdte meg működését, ám az évek alatt, megtartva korábbi fókuszát, tevékenységét kiszélesítve mára az egyik legfontosabb civil-közösségszervező szervezetté vált.

Célunk, hogy a közösség erejével egy olyan társadalmat hozzunk létre, amely igazságosabb, megvédi a gyengébbeket, segít az elesetteknek, tiszteli és ünnepli a másságot és békés eszközökkel harcol a kirekesztés és az elnyomás minden formája ellen.
Ennek megvalósítása érdekében olyan tereket és eseményeket hozunk létre, ahol a céljainkkal megegyező értékeket valló csoportok és magánszemélyek biztonságban dolgozhatnak és találkozhatnak egymással. Olyan független helyeket, ahol a közösség szabadon megoszthatja egymással gondolatait, cselekvésre és részvételre sarkall és oltalmat nyújt a szabadság és a függetlenség egyre szűkülő terében.

RÉSZVÉTELI DEMOKRÁCIA

Az Auróra hosszútávú célja egy olyan innovatív és önfenntartató gyakorlat kidolgozása, amely növeli társadalmilag aktív állampolgárok számát, ezzel előmozdítja a demokratikus gyakorlatok kiszélesedését Magyarországon. 2014 nyarán körülbelül ötven önkéntessel kezdtük el a háromszintes épület felújítási munkáit, ezzel párhuzamosan zajlott a ház szervezeti kialakításának közösségi alapú tervezése, melynek során megalakultak a működést elősegítő ügyek köré szerveződő, demokratikus és részvételi alapokon működő munkacsoportok, valamint a ház döntéshozó testülete, a plenáris. A programszervezés, a kommunikáció, belső design és a közösségszervező munka azóta is önkéntes alapon folyik.