Épülj be!

Csatlakozz az Auróra önkéntes csapatához, hogy még több, változatosabb és profibb program valósulhasson meg nálunk, mint korábban! Olyan megbízható jelentkezőket keresünk, akik szívesen ötletelnek velünk, tudnak új dolgokat, véleményeket, tapasztalatokat hozni a házba, és ezek megvalósításában is motiváltak.

A 2022-es önkéntestoborzás jelszava: DEKONSTRUKCIÓ. Megpróbálunk darabjaira szedni mindent: struktúrát, politikát, ideológiát, klímaváltozást, önmagunkat, az Aurórát.

Munkacsoportokat szeretnénk felállítani: független szellemi műhelyeket, ahol a feladat a fantáziátok szabadjára engedése. Ehhez pedig mi biztosítjuk a teret, a közösséget, és megosztjuk a tapasztalatainkat, amiket az elmúlt években halmoztunk fel. 

Munkacsoportokat szeretnénk felállítani: független szellemi műhelyeket, ahol a feladat a fantáziátok szabadjára engedése. Ehhez pedig mi biztosítjuk a teret, a közösséget, és megosztjuk a tapasztalatainkat, amiket az elmúlt években halmoztunk fel. 

Ezen a ponton egy dolgotok van: gondolkozzatok el, hogy mi érdekel a legjobban titeket? Klíma, politika, feminizmus, munka, művészet, koncert, kommunikáció, vizualitás, grafika, vagy valami egészen más?

A munkacsoportok részletesebb leírásával hamarosan jelentkezünk. Addig is: töltsétek ki az űrlapot, és gyertek el az Aurórába önkéntestalálkozóra, ahol minden részlet kiderül!

A következő területekkel tudsz nálunk foglalkozni:

Koncertszervezés / Koncertszervező munkacsoport

Kertészkedés és klímás programok / Klímakert aktivistacsapat

Elméleti dekostrukció / Tudásmegosztás munkacsoport

Patriarchátus dekostrukció / Feminista munkacsoport

Munka dekonstrukció / Marxista munkacsoport

Művészetek, kiállítás, irodalom / Összművészeti munkacsoport

Kommunikáció / Közösségi médiás munkacsoport

Fotó, videó, podcast / Dokumentációs munkacsoport

Izmos-mindenes / Felújítós munkacsoport

Hogy nézünk ki? / Design munkacsoportAz Auróra egy olyan közösségi tér, mely összekapcsolja a civil aktivizmust, a közösségi- és kulturális programokat, valamint a szórakozást. Ahogy a ház egyes szintjei különböző funkciókat töltenek be, úgy dolgoznak együtt a munkacsoportok tagjai a pultosokkal és a helyi csoportokkal, ami egyensúlyban tartja a házat a budapesti underground szcéna és a civil aktivista szféra határán. Folyamatos kihívás számunkra, hogy összekössük a fenti témákat, és a lehető legtöbb vendégünknek mutassuk meg az Auróra összes oldalát.

Természetesen minden segítségnek nagyon örülünk, tudjuk, hogy az önkéntesség nagy elköteleződéssel jár, ezért kétféle önkéntest keresünk:

A féléves önkéntes programunkban nem csak egy klasszikus gyakornoki vagy önkéntes rendszer tagja lehetsz, folyamatos és tényleges gyakorlati munkában veszel részt, és a szakterülethez kötött képzéseken fejlesztheted tudásod. Valódi, kurrens, működő kulturális projektekben próbálhatod ki magad. Az Auróra számunkra is a folyamatos tanulás és kísérletezés terepe, itt a kreativitás és az ötletesség nem csak hívószó, ha elég ügyes vagy bármit létrehozhatsz saját erőből.

Az itt töltött idő alatt folyamatosan fejlesztheted a tudásodat, melyet azonnal a gyakorlatba is ültethetsz a Marom egyéb projektjeiben is, például a Bánkitó Fesztiválon.

Programszervező Munkacsoport

Civilek a házban, buli a pincében, kiállítás a kávézóban, képzés a nagyteremben. Így néz ki egy hét Auróra, ha csak a programtáblát nézed. A havi 100+ eseményt nem egyedül hozzuk össze, a ház programos önkéntesei szervezik, találják ki és valósítják meg a programjainkat – legyenek azok nyilvánosak vagy zártkörűek. A korábbi évadokban több száz Aurórás vagy külső programszervező töltötte fel a naptárunkat, most neked is lehetőséged nyílik, hogy csatlakozz a programos stábhoz.

Az ideális programszervező

 • vendégszerető – mintha otthon lenne
 • tudja, mit akar – és mindent megtesz érte
 • képben van – felismeri a lehetőségeket
 • talpraesett – mindig van egy jó válasza
 • kreatív – a nagy dobozon kívül

Mit ad az Auróra?

 • helyet – nagyterem, kis szoba, pince, udvar
 • technikát – bőven van hang is, fény is
 • segítséget – amikor elakadsz
 • tudást – mindig van mit tanulni
 • ötleteket – de csak, ha te is hozol
 • kapcsolatokat – ha nem tudod kihez fordulj, az Auróra összeköt
 • lehetőséget – leginkább lehetőséget.

Kommunikációs Munkacsoport

Az idei évtől kezdődően átalakul a kommunikációs munkacsoport működése, és a bedolgozós fotós, videós, IT embereken kívül olyan kommunikációs gyakornokokat keresünk, akiknek a munkájára rendszeresen számíthatunk, részt tudnak venni a megbeszéléseinken, és egy idő után akár pici csapatunk stabil tagjává vállhatnak.

A kommunikációs munkacsoport szoros együttműködésben dolgozni a programos csapattal az eseményekhez tartozó kampányok kidolgozásán, programok promotálása kapcsán, illetve a házban dolgozó civil szervezetek reprezentációjával és témáik tematizálásával is foglalkozik.

Feladatok a kommunikációs csapatban

 • Az események meghirdetése
 • A programajánlók – a ház változatos célközönségéhez igazítva
 • Kreatív írás
 • Képek, illusztrációk, videók social média platformokoz illesztés, szerkesztése
 • Kapcsolattartás a magyar és külföldi sajtóval
 • A flyerek, a plakátok – offline kreatívok készítése
 • A napi menük, az italakciók – néha egy kis marketing
 • Az időszakos kampányok – ötleteléstől a kivitelezésig, a vizuális arculattól a hestegekig
 • Az aktualitások – médiafigyelés és tartalomgyártás