9 SZOMBAT

Sister’s Market x Pop-up Vásár
-
KIOSZK
Vásár és feminista kerekasztal gyöngyfűzés közben.

Nedves bugyik – írókör
-
KISTEREM
A szókincs politika. Ezért jött létre a női erotikus szövegíró kör, hogy nevén tudjuk és merjük nevezni azt, amink van, amit érzünk, amire vágyunk… Hogy gazdagabb és pontosabb legyen a női szexualitást övező szókincs, tőlünk jöjjön és a miénk legyen. Mert valami onnantól kezd el létezni, hogy van rá szó, amit nem tudsz megnevezni, az többnyire nem is létezik. Ha szeretnél a testedhez, vágyaidhoz és szexualitás(aid)hoz kicsit természetesebben, felszabadultabban és könnyedebben viszonyulni, csatlakozz! Semmilyen írói tapasztalat vagy előképzettség nem szükséges.

Boszorkányház x Boszorkányszeánsz
-
PINCE
Bosziprogramok egész délután és este. Gyógynövények, vadnövények, szérumok és mérgek, savanyúságkészítés a gazasszonyoknak, tarot jóslás, ráolvasás. Minden, amit egy boszinak tudnia kell!

NEM! – Nők az ökológiai válságban
-
GÓLYA
Nem! Szabadegyetem + Záróbuli // esemény: https://fb.me/e/1kQ3NhhTs A NEM! - Nők Egymásért Mozgalom feminista szabadegyetemének utolsó alkalma Nők az ökológiai válságban témában. A bevezető előadás után Kiss Kata tart előadást az ökofeminiszmusról, amit egy kerekasztal beszélgetés követ különböző környezetvédő szervezetekben aktív nőkkel. Az eseményt egy fergeteges 90’ vs 2000’s bulival zárjuk!!!

Gyöngyfűzés Hankával és Anikóval
-
KIOSZK

Savanyúság készítés a gazasszonnyal
-
NAGYTEREM

Kerámia workshop a Parbiart Studioval
-
NYOLCÉSFÉL
Karácsony előtti kerámia workshop // esemény: https://fb.me/e/3lVkQfnoI Az esemény szülői részvétel mellett gyerekek számára is nyitott, izgi foglalkozás! A Parbiart Studio Bianka és Ádám közös kerámia projektje. Bianka a MOME-n végzett animáció szakon, emellett van egy grafikus diplomája is. Szeret virágokat, madárkákat, sárkányokat és nőket rajzolni. Ádám régész, az ELTE-n szerzett mesterdiplomát, jelenleg pedig Miskolcon végzi a Műszaki Földtudományi kar Doktori Iskoláját. Bronzkori településhálózattal és tájrekonstrukcióval foglalkozik.

Tarotvetés Lucával (@nyavaja) és Annával (@fuspokanna)
-
KIOSZK

Boszorkányszombat – Kollázsvarázs a Susuban
-
SUSUKA
Vizuális beszélgetés a boszorkányság különböző történelmi kontextusairól, nem csak nőknek!

“Bevezetés az ehető vadnövények és gombák világába” @ehetovadonnal
-
KISTEREM

Femini Duó: Stories Carried by the Waters – Hydrofeminista Workshop
-
PINCE
Hogyan jelennek meg a társadalom elnyomó struktúrái a folyókhoz való viszonyunkban? Mit tanulhatunk a vízminőségünkhöz való kapcsolódással? Miért fontos a 'vizes testek' (bodies of water) közti támogató és radikális empátia? A hidrofeminizmus posztantropocén világképe nem csupán abban segít minket, hogy magunkra a természet részeként tekintsünk, hanem abban is, hogy egy más megközelítésből nézzük a társadalmunkat érintő kérdéseket. Mit jelent az egyén, a közösség és a nemzet fogalma a hidrofeminista teóriában? Hogyan segítheti elő az elnyomott társadalmi csoportok emancipációját? A koncepcióhoz Astrida Neimanis “Bodies of water” című írását, illetve Janine MacLeod a vízzel, mint archívummal foglalkozó “Water and the Material Imagination: Reading the Sea of Memory against the Flows of Capital” című írását használtuk alapul. A Femini duót Dobos Eszter és Trömböczki Napsugár alkotja, akik 2020-ban diplomáztak az SZFE drámainstruktor- drámajátékos szakán. Hiszik, hogy a nem professzionális művészek alkotói folyamatba való bevonása nem csupán lehetőséget teremt az önreflexióra és az önkifejezésre, hanem értékes, új esztétikát és nézőpontokat emel be a kortárs művészeti kánonba, ezzel színesítve azt.

EMMA x KIA: Anyaság és Aktivizmus – kerekasztal beszélgetés
-
NAGYTEREM
Mik a kihívások és mik az erőforrásaink, ha anyaként társadalmi szerepet vállalunk? Hogyan kapcsolódhat az anyaság és az aktivizmus? Hogyan lesz a személyes történetekből aktivizmus? Hogyan lehet különböző társadalmi hátterű anyákat összekötni közös, nőket érintő ügyek kapcsán? Mik a személyes dilemmáink az aktivista lét és az anyaság együttes megélésének kapcsán? A témát két könyv, a Közélet Iskolája Anya kiáll és beszél című kiadványa, és az EMMA Egyesület Anyákkal anyákért című kézikönyve köti majd össze. A beszélgetés résztvevői: Bolba Márta (evangélikus lelkész, aktivista, kisgyerekes anya), Kupcsok Julianna (szociológus, az EMMA Egyesület kutató munkatársa) / Moderátor: Kállay Eszter, az EMMA Egyesület kommunikációs munkatársa.

CSAK ezt az 1 tetkót kértem!
-
KIOSZK
Gräff Petra (@graff.tatts), Gáti Ráhel (@gati.rachel), Horváth Panna (@pannapokes)

NANE x Patent: Együtt Egyenlően interaktív workshop
-
KISTEREM
A Nane és Patent Egyesület közös workshopja egyenlő párkapcsolatok és kapcsolati erőszak témában, az erőszak formáiról, figyelmeztető jeleiről, áldozatsegítésről a résztvevők igényeihez alakítva. A program a 16 Akciónap keretén belül valósul meg, ami a Nők Elleni Erőszak Ellen kampány. Célja, hogy felhívja a figyelmet a nők és gyermekek elleni erőszakos esetek súlyosságára és összefogásra buzdítson. További programok itt: https://16akcionap.org/

Lazy Women: Feminista kontentgyártók
-
NAGYTEREM
Recept feminista kontentgyártóknak – így legyél tökételes feminista influenszer! - áztassuk be minden eddigi tudásunkat meleg sós vízbe - szedjük szét és kockázzuk fel azt, amit szakértőktől olvastunk - forró olajon pirítsuk üvegesen önreflexívvé - addig főzzük tejszínnel, amíg interszekcionális állagúvá nem válik - fűszerezzük meg annyira, amennyire csípősen provokatívan mi szeretjük - díszítésképp szórjuk meg egy kis pink esztétikus vizuállal, hogy azoknak is guszta legyen, akik ilyet még nem ettek! Egészségetekre!

CSAK_csak-ra: Varga Zsuzsa koncert | Révvárrádos csajok: DJ Battle x lauraszorongo
-
PINCE
Egy igazi csajos, boszis buli, elíxir koktélokkal, bájitalokkal és sok varázslattal! A boszorkányház és a boszi nap zárása. Koncert után: Dj battle es lauraszorongo Belépő: 2000 Ft.

`