5 KEDD

Masha Kardash, School of Disobedience: Self-exoticism and post-socialist femininity: demystifying the “exotic” body in Eastern Europe
-
KISTEREM
A daily lecture series discussing the phenomenon of self-exoticism from the post-socialist perspective. The course will look for the reasons why we as white Eastern/Central European women are interested in “exotic” and “mystic” practices (belly dance, yoga, even modern witchcraft) and what role the Soviet cultural legacy play in this fascination with “Otherness”.

School of Disobedience
-
PINCE
Jam for Palestine / Dance jam in solidarity of Palestinian liberation, by only playing music from Palestine and the diaspora. The aim of the event is to raise awareness for the Palestinian cause by using the infectious ability of dance and music to unite people.

Kesergés a Fonóból – kollektív tudattalanból előtörő dalok
-
PINCE
“Szerettünk volna létrehozni egy olyan performanszt, melyben interakcióba hozzuk saját, 21. századi "városi" dalainkat és azokat az ősi népdalokat, amelyek számunkra ma is aktuálisak és megrendítőek. Célunk, hogy megmutassuk dalokkal és fotókkal, hogy érez egy vidéki fiatal Budapesten és azt is, hogy mekkora támaszt tud adni a kollektív tudattalanhoz - azaz a folklór motívumokhoz - való kapcsolódás. Mindezt a női szolidaritás, és a felháborodás veszi körül, arra vonatkozóan, hogy mi is gondolunk valamit a világról, és mégis oly kevés a lánybanda!

CSAK ezt az 1 tetkót kértem!
-
KIOSZK
Kovács Petra (@petraetatt), Kovács Orsi (@flowinkaround)

Puncstorta: Cikória kávé – Uzsonna Szilágyi Jolánnal
-
KISTEREM
Falvédőhímző workshop és beszélgetés. Recept: Hozzávalók - egy csapat nő, lány, úrihölgy, asszonyság - három órányi szabad (felszabadított) idő - tű, cérna, kisolló, különböző finom kelmék - hasonló női pepecseléshez szükséges holmik - egy kellemes, szobahőmérsékletű tér az Aurórában Elkészítés Végy egy csapat nőlányt, úrihölgyet és asszonyságot, és hagyd kavarogni őket egy órán keresztül Szilágyi Jolán életrajzával, a XX. századi baloldali nők helyzetével, a nőművészet és az iparművészet megítélésével, fűszerezd a felmerülő apró (vagy nagyszabású) témákkal. Add hozzá a tűt, cérnát és egy kedved szerint választott idézetet nagymamádtól, egy bölcs nőtől, elszánt feministától, vagy a legbolondosabb barátnődtől (a falvédők egyik legfontosabb hozzávalója). Hagyd pihenni az így készült elegyet, pihenés közben ízlés szerint kávéval, fröccsel, vagy sörrel kínáld - de a hímzésről se feledkezz meg! Az elkészült falvédőket mindenki tárolja otthonában! Várunk szeretettel a beszélgetéssel összekötött hímző workshopunkra!

NEM! Társasjáték: Mennyit ér a gondoskodás?
-
PINCE
A tanártüntetések, illetve az elmúlt évek egészségügyi és szociális krízisei mentén egyre nagyobb figyelmet kap, hogy milyen kevés fizetésre és megbecsülésre számíthatnak a “gondoskodó” munkát végzők. De miért tartjuk őket ennyire kevésre? Hogyan függ ez össze a házimunkával, az otthon végzett gondoskodással? Mitől lesz valami női munka, nőies szakma? Közös beszélgetésre invitálunk játékos formában: a fizetett és fizetetlen gondoskodással kapcsolatos állítások, kérdések és személyes élmények mentén tárjuk fel a jelenség hátterében húzódó társadalmi dinamikákat, és esetleges kiutakat.

Pornó és prostitúció – panelbeszélgetés
-
NAGYTEREM
Panelbeszélgetés arról, hogy a pornó és a prostitúció miért számítanak nők elleni erőszaknak, eladó-e a női test, mi a baj a pornófogyasztással, egyáltalán áruba bocsátható-e a szexualitás. Résztvevők: Csányi Gergely, Dés Fanni, Réz Anna

`