6 SZERDA

Masha Kardash, School of Disobedience: Self-exoticism and post-socialist femininity: demystifying the “exotic” body in Eastern Europe
-
KISTEREM
A daily lecture series discussing the phenomenon of self-exoticism from the post-socialist perspective. The course will look for the reasons why we as white Eastern/Central European women are interested in “exotic” and “mystic” practices (belly dance, yoga, even modern witchcraft) and what role the Soviet cultural legacy play in this fascination with “Otherness”.

“A Te Tested, a Te Zined” – WOMCOM workshop
-
KISTEREM
Ha újra akarod értelmezni vagy megérteni a kapcsolatodat a testeddel és a nőiességeddel, ha érdekel az underground publishing, esetleg a történetmesélés világa, ha biztonságos térre vágysz vagy egyszerűen csak eleged van abból, ahogy mások címkéznek a külsőd alapján, csatlakozz hozzánk! Rajzold meg a saját történetedet, és vidd haza a testkép-zined!

CSAK ezt az 1 tetkót kértem!
-
KIOSZK
Gräff Petra (@graff.tatts), Molnár Emma (@emma_tattuz), Kovács Orsi (@flowinkaround)

Ökofem: Eladó a testem? – Vitaszínház a prostitúcióról
-
NAGYTEREM
Vajon a szexmunka ugyanolyan munka, mint a többi? Az onlyfans tényleg függetlenséget ad? Mennyire lehet szabadon választott a szexmunka? Beárazható-e az emberi test? Ha téged is foglalkoztat ez a kérdéskör, akkor gyere el az Ökofem által szervezett interaktív, párbeszéd serkentő csoportos programra.

Általános virágföld // Horticultural Soil for Flowers
-
PINCE
Come immerse yourself in the poetic and colorful world of the duo általános virágföld (universal soil): these two sisters of the heart will welcome you into the garden of Aurora. Invited into an interactive performance that mixes sound, poetry in various languages and visual arts, you will explore with them the origin of their roots, get your hands dirty, grow thorns and let the feminist flowers blossom in the mud. After and during the performance, there will be tea and space for reflection, storytelling, and discussion. The performance starts in the garden! Donation: 2000 Ft.

Szikra filmklub: Ki mint veti ágyát – filmvetítés és beszélgetés
-
NAGYTEREM
Az esemény során Konkol Máté, Papp Tamás, Vida Orsolya és Andella Mirtill Ki mint veti ágyát c. rövidfilmjét (20 perc) vetítik, amit beszélgetés követ a filmről, annak témáiról pl. a fiatal felnőtt életszakasz nehézségeiről, a (munkás)családi háttér és női lét kontextusában. Emellett, arról a programról is szó lesz, amelyet Konkol Máté szervezésében a NANE és a PATENT önkéntesei középiskolai diákoknak tartottak, a film kapcsán felmerülő férfi-női szerepekről. Hozzájárulás: 1000 Ft.

TEK: Nemi szocializáció & önismeret workshop
-
KISTEREM
Mire és miért mondjuk azt, hogy toxikus? Amikor emberi kapcsolatainkban, viselkedésünkben, közösségeinkben tapasztaljuk magunkon a társadalom nemi szerepeit és saját szocializációnk mintáit, hogyan tudunk velük elkeldezni egyáltalán tudatosan foglalkozni? Miért egyszerre luxus, és közben mégsem feltétlen kielégítő elmenni terápiába? Milyen mindennapi eszközeink vannak az önismereti munkához, hogyan tudjuk őket egymással megosztani, egymást segíteni? A kreatív workshop beszélgetésen és közös alkotáson keresztül keresi a választ hasonló kérdésekre. A workshopot Hellenbarth Virág vezeti.

`