7 CSÜTÖRTÖK

Masha Kardash, School of Disobedience: Self-exoticism and post-socialist femininity: demystifying the “exotic” body in Eastern Europe
-
KISTEREM
A daily lecture series discussing the phenomenon of self-exoticism from the post-socialist perspective. The course will look for the reasons why we as white Eastern/Central European women are interested in “exotic” and “mystic” practices (belly dance, yoga, even modern witchcraft) and what role the Soviet cultural legacy play in this fascination with “Otherness”.

School of Disobedience
-
PINCE
It’s all connected - Lab Research/ Workshop / Experimental research about the emotional connection and disconnection in oneself and one another. Which raises the question of „Where do I belong?“ which can be more important for marginalized groups like queer people and Persons of Color. We will explore these emotions from different perspectives, our bodymemory and with somatic practices and express them with different creative approaches.

NEM! filmklub: Strajk Kobiet Trwa – The Women’s Strike Continues (2018) filmklub
-
PINCE
A dokumentumfilm a poznani óvónők ellenállását, akcióit és sztrájkját mutatja be 2011-től, ami során a dolgozók az önkormányzatnál jobb munkakörülményeket és béreket harcoltak ki. A filmről való beszélgetés olyan kérdések mentén zajlik, minthogy milyen a nők helyzete neoliberális-neokonzervatív kormányok alatt. Milyen szociálpolitikáról, családpolitikáról és munkapolitikáról beszélhetünk lengyel és magyar kontextusban. Elemezzük a történéseket és gondolkodjunk együtt! A program a NEM! - Nők Egymásért Mozgalom szervezésében valósul meg.

CSAK ezt az 1 tetkót kértem!
-
KIOSZK
Öreg Emma (@rata.tatt.tatt), Molnár Emma (@emma_tattuz), Beviz Regi (@boringknees_)

A NŐK Harca – Közélet Iskolája mozgalmi műhely
-
KISTEREM
A Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet segítségül hívva most a nőmozgalommal foglalkozunk: közelebbről is megnézzük a rendszerváltást követő éveket, majd léptéket váltva rátekintünk az azóta eltelt időszakra is. Neked szól ez a program, ha érdekel a nőmozgalom rendszerváltás utáni helyzete, hallanál a ’90-es évek eleji abortuszvitáról és a Szabad Döntés Jogáért kampányról, szívesen számba vennéd az utóbbi évtizedek fontosabb témáit és sikereit a nőügyek terén. A műhelyt Bauer Flóra és Ivanics Zsófia, a Közélet Iskolája munkatársai tartják. A részvétel ingyenes, ajánlott hozzájárulás: 5000 Ft. A program regisztrációhoz kötött - info@kozeletiskolaja.hu.

Gátmetszés és férjöltés – Erőszak a szülészeten
-
NAGYTEREM
Panelbeszélgetés a szülészeti erőszakról a Polémia szervezésében. A beszélgetés során körbejárjuk a szülészeti erőszak kérdéskörét, azt, hogy mit takar, mit érdemes tudni erről a nagyon megterhelő, de legalább annyira fontos témáról és hogyan lépnek be a képbe a civil szervezetek, segítő szakemberek. A panelban részt vesz: Fazakas Pálma (EMMA) és dr. Lebedi Réka (TASZ). / Moderál: Csernai Lilla pszichológus.

Csak 1 kis nyugalmat szeretnék Karácsonyra – köténydíszítő & előkarácsonyi ventilláló workshop
-
SUSUKA
A láthatatlan munka fogalmának talán soha nincs akkora aktualitása, mint a karácsonyi időszakban: feleségek, barátnők, anyák, lányok és nagymamák rohangálnak ajándék után (nyilván a család helyett is) agyalnak az ünnepi menün (amit a családnak fognak főzni) szőnek komplex terveket az inkompatibilis rokonok békés egy légtérben tartására (csak hogy nehogy meginogjon a családi béke) díszítik fel az irodát a karácsonyi céges buli előtt (a kollégák leléptek sörözni) könyörögnek az anyukájuknak, hogy segítsen sütit csinálni az osztálybulira (az üdítőket a fiúk hozzák, úgyhogy muszáj) szervezik meg a baráti összejöveteleket (a srácokat nem is lehet ilyenekkel terhelni)... Venteljünk együtt egy kötetlen beszélgetős kreatív este keretein belül – ami stílszerűen mi más lehetne, mint egy köténydekoráló workshop. A workshopon 2500 forint anyagköltségért tudtok részt venni, és a részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit nov. 30-ig tudtok megtenni: A létszámlimit 20 fő, úgyhogy ne maradjatok le! // FYI erre a workshopra csak lányokat várunk #girlsonly

Kilépő – DrámAuróra: …mellett, még erre is van időd?
-
NAGYTEREM
Drámajátékos foglalkozás fiatal felnőtteknek. Gyere el, ha lazítanál, ha játszanál, ha unatkozol, ha túlteng benned az energia, ha egyedül vagy, de lennél másokkal, ha vagy valakikkel, de inkább lennél másokkal, ha épp szomorú vagy, de nem tudod mitévő legyél, ha ellógnál egy fontos teendőt, ha meginnál egy sört, ha nagyon el akarnád mondani a véleményed, de épp nincs kinek, ha játszottál gyerekként, játszanál most is, GYERE AZ AURÓRÁBA! Játékvezetők: Hlinyánszky Doma és Zétényi Lina (drámainstruktorok). Adomány: 2500 Ft.

CSAK_off buli: tHE sNOBS, The PinUps + DJ Bánkuti
-
PINCE
kickoff -> takeoff -> handoff -> playoff -> tradeoff -> payoff -> fuckoff

Legénylakás
-
KISTEREM
A ház egy eldugott szegletében beépítjük a legénylakások leglegényebbikét, ahol az este folyamán, férfiak vekenghetnek arról, hogy milyen a feminista férfi. A férfi minden életterületen előnyöket élvez: kevesebb házimunkát kell végeznie, jobb fizetést kap, kompetensebbnek látják. Otthon kanapén ülve sem tud mit csinálni, elkerülhetetlenül része a globális patriarchátusnak. Ez egy olyan buli, amiből nem tud kimaradni. Hogyan lehet ezt jól csinálni? A férfias férfiaknak még mindig erősnek, határozottnak kell látszani, mégis úgy fest, hogy nagyon könnyen esik sérülés a férfi egókon. A látványsportokba bekúszó szexizmus letudható annyival, hogy női focit is nézünk? Hol foglal most helyet az apaság? Milyen szerepe van a férfiaknak a nemi egyenlőségi mozgalomban és milyen viselkedési szabályok érvényesek, érvénytelenek? Moderátor: Czabán Samu, ELTE ÁJK doktorandusza

`